M.art
M.art
805
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
M.art kolektiv
Oblast projekta
Umetnost
Projekat u 250 reči
Svima nam je dobro poznato trenutno stanje u zdravstvenim ustanovama. Naš kolektiv funkcioniše kao most između institucija i umetnika. Oslikavanjem murala u zdravstvenim institucijama, želimo da, na način na koji možemo, poboljšamo stanje ovih ustanova i tako pružimo podršku pacijentima i njihovim bližnjima kroz proces lečenja.
Poznato je da vizuelna umetnost može pozitivno da utiče na ishode lečenja pacijenata kao i da im poboljša raspoloženje i smanji nivo stresa sa kojim se svakodnevno susreću.
Verujemo da bismo adekvatnim i vedrim izborom paleta boja i vizuelnim sadržajem znatno ulepšali okruženje i uneli vedrinu u bolnice.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Naš projekat jedinstvenim čini spoj potrebnog i kreativnog. Mi smo neophodna spona između nepristupačnih institucija i kreativnih umetnika, a ujedno pružamo podršku i osnaživanje pacijentima, zaposlenima i posetiocima.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Kako smo novonastali kolektiv, nemamo zajedničkih rezultata iza sebe, ali verujemo da možemo da ih ostvarimo. To je podržano time što je svaka ponaosob na različitim poljima ostvarivala kako lične tako i profesionalne uspehe. Verovale smo u sebe čak i kada je bilo najteže, ali i najpotrebnije, što nas je dovelo do toga da budemo osobe kakve jesmo danas. Prošle smo kroz iskustva blisko povezanim sa bolnicama, iz čega i potiče ideja i želja za ostvarenjem ovog projekta. Svaka osoba i tim ljudi oko nje se u svojstvenoj zdravstvenoj ustanovi bore, moleći se za najbolje, ali i spremajući se za manje željene ishode. Ovim gestom mi želimo da pružimo podršku onima kojima je najpotrebnija.
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija