Maštalica
Melodija mašte
Maštalica
289
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Melodija mašte
Projekat u 250 reči
Maštalica (tiha knjiga) je interaktivna, edukativna, zabavna knjiga za decu sašivena od različitih tipova materijala. Tiha knjiga je didaktički materijal koji se sastoji iz određenog broja stranica na kojima su sašivene slike koje podstiču dete da preko svih čula upoznaje i samostalno otkriva svet boja, materijala, oblika...Namenjena je deci uzrasta od jedne do sedam godina. Nije potrebna dodatna edukacija za korištenje tihe knjige. Želimo da se kroz projekat Maštalica doniraju tihe knjige specijalnim ustanovama koje vode brigu o deci sa posebnim potrebama i na taj način utičemo na kvalitetnu edukaciju i razvoj dece.
Doprinos projekta široj zajednici
Doniranjem Maštalice pružicemo uvid u novu nišu alata koja će osvežiti pristup razvoju dece sa posebnim potrebama i motivisati vaspitače u pedagoškom radu ka novom modusu i pristupu u komunikaciji i obrazovanju dece.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Želimo da konac bude ta spona između sveta mašte i realnog sveta dece! I da to predivno putovanje pruži deci kvalitetnije odrastanje u svom svetu i svetu oko sebe. I da svi zasviraju svojom melodijom mašte, jer uz tu melodiju najlepše se uči!
Uticaj projekta na zajednicu nakon realizacije?
Podizanje svesti o važnosti edukacije kroz igru i važnosti interakcije u relacijama roditelj-dete, vaspitač-dete i dete-dete. Samim tim razvija se i emotivna inteligencija u svim smerovima interagovanja.
Osnovni cilj projekta
Uticaj na što kvalitetniji razvoj i edukaciju dece sa posebnim potrebama.
Planirane aktivnosti u okviru projekta
1. Priprema za izradu tihe knjige 2.Izrada tihe knjige 3. Kontaktiranje ustanova koje vode brigu o deci sa posebnim potrebama 4.Isporuka tihih knjiga


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija