Matkodionica
Matkodionica
825
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Math Code
Oblast projekta
Obrazovanje
Projekat u 250 reči
Danas ću vam govoriti o arduinu.
Ovo je slika arduina koju možete videti na desnoj strani..“
Cela zamisao jednog školarca o arduinu ili bilo kojem drugom uređaju se završava na tim rečima profesora.
Zašto se naše shvatanje matematike svelo samo na: „Uradi zadatak i dobij ocenu?“
Matkodionica je projekat namenjen dečici školskog uzrasta. Nastoji podstaknuti želju i interesovanje dečice za istraživanjem. Zajedno sa studentima, mladim profesorima i inženjerima, deca će imati mogućnost da se upuste u rad sa uređajima koje ih većina vidi samo u udžbeniku, dok škole iste ne poseduju, da se posvete istraživanju magičnog sveta matematike i vide da ono što često viđaju po knjigama nije bajka.
Kodiraće tajne i na taj način, uz pomoć, matematike ih sakriti od drugih, ili pak programirati arduino uređaj da im pusti omiljenu pesmu kada uđemo u svoju sobu.
Kako programiranje i matematika čine neraskidivu vezu, trudićemo se da ih predstavimo na zabavniji način, preko mini predstava, matematičko – programerskih takmičenja i modernih tehnologija, uz mentorsku i logističku podršku.
Deca će imati mogućnost da pokažu svoju kreativnost, logičko i kritičko mišljenje, imaće pristup modernim tehnologijama, i razviće zdrav takmičarski duh i sposobnost za rad u timu.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Naš projekat je jedinstven po tome što kao studenti nastojimo da prvi, školarcima predstavimo nove tehnologije , da ih naučimo da rukuju arduiono uređajima, robotskom rukom, logičko-kreativnom mišljenju… Nadamo se da će posle uspešne realizacije našeg projekta ovaj projekat proširiti na ostale gradove gde će se implementirati.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Zato što smo verovali u sebe uspeli smo da učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, matematiku i programiranje projektima predstavimo u drugačijem svetlu. Mnogo je lakše ispratiti pravac koji vam je zadat od strane drugih, ali tada nema mesta za nove ideje. Znali smo da se ništa u životu ne postiže lako i da bismo uspeli moramo izaći iz svoje sigurne zone i rizikovati. Počeli smo kao grupa studenata koji su za cilj imali prvenstveno povezivanje matematike i programiranja i međusobnu saradnju radi lakšeg shvatanja gradiva. Ubrzo smo došli na ideju sa kao grupa studenata učestvujemo u raznim projektima kako bi i ostalima mogli na potpuno drugačiji način predstaviti matematiku i programiranje. Uz mnogo truda i rada, uspešno smo odradili dva projekta "Math day" i "Maj
mesec matematike". Tada je krenula naša priča, nastavila se sa projektom Matkodica uz podršku Superste projekta, nadamo se da ćemo u budućnosti realizovati i mnogo više.
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija