Mladi hoće u pozorište
Mladi hoće u pozorište
0
Faza programa:
Naziv tima
UG "Hoću u pozorište"
Oblast projekta
Kultura
Projekat u 250 reči
Projekat "Mladi hoće u pozorište" temelji se na činjenici da mladi sve više vremena provode za računarima, na društvenim mrežama izloženi pogrešnom sistemu vrednosti koji nesvesno upijaju. Ideja ovog projekta je da na kreativan i zanimljiv način mladima približimo pozorište, da ih podstaknemo da promišljaju o određenim temama, ali i da od mladih čujemo šta bi njima bilo interesantno da pogledaju, kako pozorište može biti u korak s vremenom? Imajući u vidu da pune dve godine pratimo dešavanja na pozorišnoj sceni širom zemlje, i to ne samo u mejnstrim pozorištima, već i na tzv. nezavisnoj sceni ova tema se često javlja kao problem današnjice, ali niko se do sada nije ozbiljnije pozabavio njom. Verujemo da smo za ove dve godine prikupili dovoljno informacij iz ove oblasti, a
kako u našem timu imamo i omladinsku radnicu verujemo da imamo i kompetencije da se kroz princip neformalnog obrazovanja uhvatimo u koštac sa ovim problemom. Osim diskusije tokom radionica, zahvaljujući podkast emisijama koje će pratiti tematiku radionica otvoriće se novi prostor za diskusiju na temu mladih i pozorišta, a mladi će dobiti mogućnost da se njihov glas čuje.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Naš projekat je jedinstven po tome što će mladi raditi sa mladima na približavanju pozorišnog sveta i prezentovanju koliko je taj svet zapravo predivan, da kroz samo jednu predstavu mogu doživeti mnogo toga što možda nikada ranije nisu. Verujemo da je zaista potrebno da se neko ozbiljno pozabavi ovom tematikom i da ne budu sve na prazne reči.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
http://tiny.cc/1a396y


Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija