Mladi hoće u pozorište
Mladi hoće u pozorište
1031
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
UG "Hoću u pozorište"
Oblast projekta
Kultura
Projekat u 250 reči
Projekat "Mladi hoće u pozorište" temelji se na činjenici da mladi sve više vremena provode za računarima, na društvenim mrežama izloženi pogrešnom sistemu vrednosti koji nesvesno upijaju. Ideja ovog projekta je da na kreativan i zanimljiv način mladima približimo pozorište, da ih podstaknemo da promišljaju o temama koje su usko vezane za pozorište poput pozorišnog bontona, istorije pozorišta i sl, kao i o temama koje nisu isključivo vezane za pozorište ali su deo pozorišnih predstva jer su važne za svako društvo (npr kapitalizam, abortus, pravda i nepravda, istina i laž). Osim toga ideja je da od mladih dobijemo informacije šta bi njima bilo interesantno da pogledaju i kako pozorište može biti u korak s vremenom. Imajući u vidu da više od dve godine pratimo dešavanja na domaćoj pozorišnoj sceni, i to ne samo u mejnstrim pozorištima, već i na nezavisnoj sceni, ova tema se često javlja kao problem današnjice. Verujemo da smo za to vreme prikupili dovoljno informacija iz ove oblasti, a kako u našem timu imamo i omladinsku liderku verujemo da imamo kompetencije da se koristeći metode neformalnog obrazovanja uhvatimo u koštac sa ovim problemom. Osim diskusija tokom radionica, zahvaljujući podkast esmijama koje će pratiti tematiku radionica otvoriće se novi prostor za diskusiju na temu mladih i pozorišta, i mladi će dobiti mogućnost da se njihov glas čuje. Ideja je da se ove emisije, osim na našim platforamama i youtube kanalu, distribuiraju i ostalim medijima sa kojima imamo uspostavljenu saradnju, kako bi se dodatno podstakla debata na ovu temu.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Naš projekat je jedinstven po tome što će mladi raditi sa mladima na približavanju pozorišnog sveta i prezentovanju koliko je taj svet zapravo predivan, da kroz samo jednu predstavu mogu doživeti mnogo toga što možda nikada ranije nisu. Verujemo da je zaista potrebno da se neko ozbiljno pozabavi ovom tematikom i da ne budu sve samo prazne reči, te da se zaustavi pad vrednosti i promovisanje pogrešnih uzora za mlade.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
http://tiny.cc/1a396y

• 26000 jedinstvenih mesečnih poseta;
• napisali preko 1000 tekstova, od kojih je oko 200 autorskih (koji podrazumevaju recenzije i intervjue sa ljudima iz sveta pozorišta, ali i drugim umetnicima koji su govorili na temu pozorišta);
• samo u 2019. ispratili preko 20 pozorišnih festivala širom Srbije;
• preko 9600 pratilaca na facebook-u;
• oko 4500 pratilaca na instagram-u;

Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija