Muzika ima moc
Udruzenje omladine Enter
Muzika ima moc
0
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Udruzenje omladine Enter
Projekat u 250 reči
“Muzika ima moć da oblikuje karakter“ rekao je Aristotel. Muzika je oblast kulture koja moze da utice na najveci broj mlade populacije i usmerava ih u kreiranju svog karaktera, stava, shvatanja, stila, interesovanja, kreativnosti i drugih bitnih osobina. Cilj projekta je da kroz muzicke aktivnosti kod mladih probudimo aktivizam i kreativnost i uticemo na muzicku i opstu kulturu mladih, i na taj nacin ih naucimo da cene prave vrednosti i svoje slobodno vreme utrose na kvalitetan nacin. Projekat “Muzika ima moć“ ima dva cilja: 1. Povecati nivo muzicke kulture mladih kroz muzicke emisije, projekcijom filmova i muzickim vikend kampom sa temama vezanih za muziku i opstu kulturu. 2. Uređenje omladinskog kulturnog centra, kako bi mladima pruzili mogucnost za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Aktivnosti bi bile: volonterske -uređenje i adaptacija, a nakon toga kreativne i kulturne - ocrtavanje prostora sa kulturnim motivima i slikama, muralima, posterima i drugog iz oblasti muzike, knjige, filma, stripa i drugih kulturnih stvaralastva. Nakon realizacije uvideli bismo rezultate, a to je veci nivo muzicke i opste kulture mladih, a osim toga i veliki nivo aktivizma i volonterizma koji bi se ogledao u uređenom omladinskom centru koji bi postao hram kulture mladih u nasoj opstini. Pored ovih lepih aktivnosti za vreme trajanja projekta među mladima bi vladao veliki pozitivizam pokrenut veselim notama, igrankama, ritmovima i tonovima, a to je svakako nesto sto je mladima u toku leta i najpotrebnije kako bi na najbolji nacin oblikovali svoj karakter.
Doprinos projekta široj zajednici
Doprinos ovog projketa ogledace se u tome da cemo dobiti omladinski centar koji ne postoji u Baču vec vise od 10 godina, mladi nemaju svoj kulturni kutak i svoj DOM. Promenice se to da cemo moci delovanje udruzenja da prosirimo tokom cele godine, jer do sada nismo imali prostor za to. Pored toga lakse je mnogo omladinu drzati i plasirati joj kvalitetne stvari ako je imamo na okupu i ako stvorimo navike da dolaze u jedan isti prostor.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Jedinstveno je to sto smo pronasli dobar, zabavan nacin da mladima plasiramo bitne i kvalitetne stvari i uputimo ih u pravom smeru njihovog sazrevanja, a osim toga nakon dobre edukacije ostace i institucija u koju je ulozeno vreme, trud, rad i novac i koja ce ostati i mladjim generacijama da je koriste.
Uticaj projekta na zajednicu nakon realizacije?
Zelimo da nasa zajednica iz godine u godine dobija vrednu, kulturnu omladinu sa vizokom dozom aktivizma i volje, koja ume da ceni prave vrednosti i koja ume da razdvaja vredne, kvalitetne i kulturne stvari od kiča i stvari koje im se svakodnevno plasiraju koje su nekvalitetne i koje negativno uticu na razvoj mladih.
Osnovni cilj projekta
Osnovni cilj nam je nauciti omladinu da ulaze u sebe u kreiranje ispravnog stava i u zajednicu u kojoj zive, kako bi svakodnevno napredovali. Taj cilj cemo sprovesti kroz otvaranje kulturnog centra koji ce mladima plasirati ono najbitnije: KULTURU.
Planirane aktivnosti u okviru projekta
Muzicke emisije na lokalnom radiju i na youtube kanalu, Projekcije filmova na temu muzike i kulture, Muzicki vikend kamp - edukacija na temu kulture i muzike i kreativne radionice na te teme, Volonterske aktivnosti uređenja omladinskog centra (krecenje, popravka, farbanje itd) i kreativne aktivnosti (ocrtavanje kulturnih motiva - muzika, knjiga, film, pozoriste, strip itd.) Zavrsna proslava - Enter zurka.


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija