Nova sezona radioAparata
Nova sezona radioAparata
803
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
radio Aparat
Oblast projekta
Kultura
Projekat u 250 reči
RadioAparat je internet, komjuniti, radio koji se nalazi u javnom prostoru (prostoru galerije Kolektiv) u Karađorđevoj ulici u Beogradu. Ideja radioAparata je da, kako programski tako i fizički, funkcioniše kao aktivan član zajednice. Program nastaje u saradnji sa velikim brojem organizacija, neformalnih grupa i pojedinaca koje imaju inicijativu i žele da učestvuju u stvaranju visoko kvalitetnog, novog medijskog sadržaja koji nije dostupan u klasičnim medijima. Na taj način, radioAparat dobija raznovrstan, kvalitetan program koji pokriva veliki broj tema važnih za društvo, dok istovremeno akteri koji stvaraju program dobijaju medijski prostor za promociju svog rada. Teme i oblasti kojima se radioAparat bavi su kultura, društvo, aktivizam, umetnost, nauka, obrazovanje, muzika i slično.

Emisije koje ostvaruju najsnažniji uticaj u zajednici su one koje se bave temama društva i aktivizma: Liceulice FM, Sceniranje (uređuje Asocijacija nezavisna kulturna scena Srbije) i Ženergija (uređuje Ženski fond Rekonstrukcija), dok su najslušanije muzičke emisije Gistropedia Vladimira Skočajića, Arkadia Gordana Paunovića, kao i top lista pod nazivom Super Meni Svetlane Đolović, glavnog i odgovornog urednika radioAparata.

U novoj sezoni radioAparata planiramo da se povežemo i umrežimo sa online radio stanicama iz inostranstva. Takođe, želimo da podignemo kvalitet postojećih emisija, kao i da uvedemo dva nova, live formata programa iz našeg prostora: svirke mladih, domaćih bendova i tribine na kojima bismo se bavili važnim društveno aktuelnim temama.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Trenutno smo jedini internet radio u Beogradu koji u okviru svog programa realizuje emisije koje se bave kulturom, društvom, umetnošću, naukom, edukacijom i drugim važnim društvenim temama. Druge internet radio stanice emituju isključivo muzički sadržaj. Još jedna od specifičnosti našeg radija je ta što se on nalazi u javnom prostoru, u kome i organizuje različite događaje, te je, na taj način i fizički uključen u život grada.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Zato što smo verovali u sebe, uspeli smo da pokrenemo radioAparat. Konstantnim napornim radom, pokušavamo da stvorimo visoko kvalitetan program, i ljudima, na neki način, vratimo veru u radio, medij koji je poslednjih godina, usled pojavljivanja formatiranih radio stanica, u velikoj krizi. Ponosni smo na činjenicu da smo okupili veliki broj organizacija i mladih ljudi koji dele ove ideje i zajedno sa nama pokušavaju da naprave promenu na medijskoj sceni Srbije. Takođe, ponosni smo na to što smo uspeli da dostignemo veliku slušanost i da smo na taj način dobili i potvrdu javnosti da je program koji stvaramo kvalitetan i vredan. Verujemo u sebe i zbog toga ćemo nastaviti da radimo, učimo i rastemo.
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija