Origin
Origin
0
Faza programa:
Naziv tima
Tektonik
Oblast projekta
Kultura
Projekat u 250 reči
Projekat “Origin” se bavi lociranjem, istraživanjem, vrednovanjem i brendiranjem srpskih srednjevekovnih utvrđenja za potrebe uspostavljanja eksperimentalnog turizma kod nas. Projekat teži da na zabavan i inovativan način odvaži kako domaće, tako i strane turiste svih generacija da svoj sledeći odmor provedu u „programiranoj avanturi“ koja će ih upoznati sa srpskim utvrđenjima, usput im sugerišući da isprobaju lokalne specijalitete, budu gosti u nekoj od autentičnih seoskih srpskih kuća, posete lokalne ergele i sa sobom ponesu sjajne uspomene.
Rezultat projekta je jedinstveni info paket (recept za srednjevekovno iskustvo) koji uključuje mapu kružne putanje sa informacijama neophodnim za lako snalaženje, vremensko planiranje putovanja i buklet sa dostupnim relevantnim legendama, mapama uma, vizurama, prikazima za lakše orijentisanje, lokacijom osnovnih resursa, informacijama o prisustvu retkih biljnih i životinjskih vrsta, vremenskim održavanjem specijalnih događaja i ostalim informacijam koje mogu uticati na bolje razumevanje sagledanog prostora, ali i njegovo čuvanje. Bezbednost putnika je takođe prioritet, pa će u skladu sa rezultatima vrednovanja i same lokacije biti obeležene po bezbednosti u okviru sezona, u odnosu na to da li su pristupačne za decu i starije osobe, i u odnosu na potrebnu dodatnu opremu (npr. planinarska oprema, duboke čizme, itd...). Razumevanje duha mesta u današnjem modelu srpskog turizma nije u fokusu posetilaca, što je uglavnom posledica nedovoljno razvijenog fonda informacija i ograničenog umeća lokalne zajednice da identifikuje (reklamira, brendira) određene kvalitete prostora i zainteresuje turiste za njih, što ujedno čini i popis problema koji će ovim projektom biti uspešno rešeni, na korist šire zajednice.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Naš projekat je jedinstven jer je višefazan, trajan i pruža mogućnosti za konstantno predstavljanje Srbije kao zabavne i
nesvakidašnje destinacije. Inovativan je pristup turizmu, tip baze informacija, način na koji privlači ljude, i koristi postojeće elemente i stejkholdere za pričanje nove priče.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Naše malo društvo je odlučno da radi na stvarima koje će sutra učiniti boljim, zato često previdimo ono što smo već ostvarili. Zato što smo verovali u sebe ostvarili smo se kao razumni mladi ljudi koji mogu da sagledaju širu sliku i rade za opšte dobro, ulažući ono što su stekli, a to je znanje i velika volja da pomognemo našoj zemlji. Verovali smo u sebe, i tako postali najbolji u svojim klasama, napravili rezultate na velikim (i manje velikim) internacionalnim salonima i izložbama, pokazali se kao lideri mladih studentskih udruženja velikih potencijala, i pomagali svojoj zajednici onoliko koliko smo mogli. Ako smo uspeli da se ostvarimo kao takvi ljudi, zamislite šta još možemo da učinimo u budućnosti.


Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija