Otkači se
Otkači se
Otkači se
0
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Otkači se
Projekat u 250 reči
Psiholozi tvrde da je važno pobuditi neki vid bunta u svakom pojedincu i da se kroz taj bunt stvaraju kreativne i produktivne ideje. Uspavanost novog vremena tehnologijom, otuđenost jednih od drugih usled postojanja društvenih mreža, korišenje mnoštva prečica zarad bržeg (ali ne nužno i kvalitetnijeg) rešavanja problema i stizanja do cilja, samo su neki od generalnih problema sa kojima se suočava moderno društvo. Promene se nikada korenito ne dešavaju preko noći. Svesni toga, osmislili smo projekat „Otkači se“ koji bi kroz seriju video klipova uputio mlađe generacije na to šta se sve može raditi, biti produktivan, kreativan i zabaviti se. Umesto beskorisnog korišćenja tehnologije, počnite da te alatke koristite za nešto što je produktivno, pa možda i održivo. Kroz seriju kratkih video klipova, ponudićemo im rešenja, kako mogu da koriste svoje slobodno vreme. Cilj ovakvog projekta je da se poveća broj mladih koji su se „otkačili“ od ustaljenih normi i krenuli u kreiranje nekog novog sadržaja za sebe i svoju generaciju. Koncept je da kroz petominutni video format pružimo informacije, ideje i rešenja za problem „šta da radim, otpadam pred kompom“. Primer: „Nemoj da hejtuješ, počni da skejtuješ“ – kratka priča od pet minuta sa nekim lokalnim skejterom koji nas uputi u to zašto je odabrao baš takav hobi, šta mu to pruža u vidu satisfakcije, koje benefite oseća bavljenjem tim sportom, kako to na njega utiče na socijalnom planu i slična pitanja.
Doprinos projekta široj zajednici
Uputiti mlađe generacije da postoje sadržaji koje mogu sami kreirati, da nisu osuđeni na konzumiranje već postojećih sadržaja, da nešto što je hobi može da oplemeni dušu više nego puko ispunjavanje očekivanih društvenih normi. Zajednice u kojima se krećemo definišu naš odnos prema svetu i stvarima oko nas. Ukoliko se potrudimo da na kratko izađemo iz tih krugova, ućićemo u čitav novi svet mogućnosti. Cilj ovog projekta jeste da animiramo mlade generacije da se na sekund maknu iz svojih zona udobnosti i probaju da budu kreatori ideja, a ne puki sledbenici.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Super smo jer ne mislimo na sebe, već na sve ostale. Ovaj projekat je namenjen svima koji žele da se pomere iz kruga sigurne zone. Želimo da ostavimo bolji svet iza nas a to možemo jedino ako pružimo mlađima mogućnost da izaberu bolji svet i osmisle ga da bude bolji. Namerno smo se opredelili da ideju plasiramo putem video formata jer je taj format najprijemčiviji generacijama kojima želimo da se obratimo.
Uticaj projekta na zajednicu nakon realizacije?
Voleli bismo da vidimo da se više mladih ljudi okuplja oko ideje i akcije a ne oko “profila“ i “lajkova“. Želeli bismo da se centri za animaciju i afirmaciju više ne doživljavaju kao dosadna mesta, već izvori znanja, veština i kreativnosti. Da se u okviru edukativnih centara stvori potreba za kreiranjem radionica u kojima će se razvijati mladi kreativni umovi.
Osnovni cilj projekta
Osnovni cilj je više mladih u kontaktu sa realnim svetom nego sa virtuelnom realnošću. Nismo protivnici IT tehnologija ukoliko se one koriste za nešto dobro i produktivno. Zato nam je cilj da probamo da napravimo jasnu razliku u korišćenje vremena i trošenju vremena. Vreme je jedino što kada se potroši nikada neće moći da se nadoknaditi.
Planirane aktivnosti u okviru projekta
Proizvodnja 10 petominutnih video klipova sa temom “Otkači se“. Plasiranje tih klipova na Youtube, društvene mreže, potencijalno TV.


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija