Otvorena vrata
Otvorena vrata
0
Faza programa:
Naziv tima
Dreamteam
Oblast projekta
Obrazovanje
Projekat u 250 reči
''Otvorena vrata'' je projekat koji je namenjen osobama sa posebnim potrebama. Ovaj projekat ima za cilj da obogati svakodnevni život osobama koje su ometene u razvoju. U okviru projekta planiramo da ostvarimo saradnju sa mnogobrojnim udruženjima koja se bave sličnim temama i da zajedničkim snagama stvorimo bolji svet za ovu grupu ljudi.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Prva stvar koja ovaj projekat čini jedinstvenim jeste ta što ovakvo mesto u našem gradu ne postoji. Radionice koje postoje u okviru drugih udruženja uglavnom su prilično skupe, i mnogi nemaju sredstava da ih priušte. U projekat će biti uključeni svi ljudi dobre volje iz različitih društvenih i kulturnih sfera čiji je osnovni cilj da u ovim ljudima probude osećaj prihvaćenosti i ravnopravnosti.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Mi verujemo da se čuda dešavaju i da uz snažnu volju svako od nas može da ostvari sve što poželi. U prilog tome, citiraćemo Nika Vujčića:
''Sve što bi uradio za sebe samog, uradi i za druge ljude. Ako bi mali čin saosećanja postao tvoja svakodnevna navika, osećao bi se jačim i oslobođenim od bola i razočaranja. Ne treba očekivati korist od velikodušnih dela, ali dobra dela te mogu dovesti do iznenađujućih nagrada''.


Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija