Preokret
Preokret
Faza programa:
Naziv tima
Umetničko udruženje KLASSIKUM i Centar za prevenciju kriminala i postpenalnu pomoć – NEOSTART
Oblast projekta
Umetnost
Projekat u 250 reči
Projekat "Preokret" se sastoji od 10 interaktivnih radionica i istraživanja. Radionice su u trajanju od 90 minuta, i sastoje se iz dva dela: koncertno-pokretni koje održavaju dva izvođača (muzičara) i voditelj pokreta i psihosocijalne podrške koje vode psiholog, odnosno psihoterapeut. U koncertno-pokretnom delu publika pomoću pažljivog uputa voditelja programa slobodnim pokretom reaguje na zvukove klasične muzike koju čuje možda i po prvi put uživo i podstaknuta je da se bez barijera celim svojim bićem prepušta slobodnom doživljaju i vlastitoj interpretaciji. Koncert budno prate naši stručnjaci psiholog Tatjana Stojanović, specijalista medicinske psihologije, i Marijana Radulović, psihodramska psihoterapeutkinja. U drugom delu psihosocijalne podrške kroz terapijske metode (analitičko slušanje muzike- metod vođenih fantazija, akciona sociometrija i dr.) pristupamo zajedničkoj analizi stanja koja su pojedina dela budila, bavimo se odnosima unutar grupe i radimo na resocijalizaciji.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Naš projekat je jedinstven po specifičnom pristupu kojim prilazimo našoj ciljnoj grupi, nudimo specifičnu vrstu psihoterapije i koncerta klasične muzike kao svojevrsnog leka koji svako kome je potreban može da nauči vremenom da koristi. Tim metodom želimo da ponudimo nov pristup resocijalizaciji lica lišenih slobode. Takođe, rad na projektu povezuje vrsne pojedince, predstavnike različitih udruženja i profesija koji imaju iskustva u radu sa ovom specifičnom ciljnom grupom. Smatramo da su rezultati ovakvih aktivnosti i udruženih pojedinaca od jedinstvenog značaja za našu zajednicu.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Verovali smo u sebe i ostvarili smo za nas dosad najlepše iskustvo projekat "Klasika u poseti". Zahvaljujući celom procesu prijave na konkurs Centrifuge, uleteli smo u za nas jedan potpuno nov svet i osnovali umetničko udruženje "KLASSIKUM". Upoznali smo predivne znalce i ljude, stekli gomilu novih znanja, takođe shvatili da je naša zajednica bogata neverovatnim mladim ljudima i udruženjima sa kojima počinjemo bolje da se upoznajemo i sarađujemo upravo zahvaljujući vama. Našim projektom iznenadili smo i obradovali mnogo ljudi, starijih osoba i dece, roditelja, kolega i medicinskog i drugog osoblja. Uneli smo malu, ali svetlu promenu u
institucije u koje smo dolazili i uvek smo rado pozvani da dođemo opet. Ponosni smo na to što ćemo imati prilike da, ukoliko prođemo, sarađujemo sa "Neostartom", koji već dobro poznajete, ali i sa našim novim saradnicima koji su zaista znalci u svom poslu i njihovo iskustvo je od neprocenjivog značaja. Neizmerno smo zahvalni Vladici koja nas je na prošlom prijavljivanju vodila kroz ceo proces, Tijani koja nam se našla za sva pitanja u toku ovog apliciranja i Ivani Marković iz Traga koja nam je posvetila svoje vreme i znanje i uvek je tu da odgovori na sva naša pitanja. Veoma smo ponosni i na to što smo usput stigli i veoma dobro međusobno da se upoznamo i da shvatimo koliko smo srećni što imamo jedni druge za saradnike.


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija