Ruke su za zagrljaje
Ruke su za zagrljaje
245
Faza programa:
Naziv tima
Hug More Project
Oblast projekta
Obrazovanje
Projekat u 250 reči
Projekat podrazumeva kreiranje prve sezone, odnosno 20 kratkometražnih dečijih edukativnih i ekranizovanih lutkarskih predstava/epizoda u trajanju najviše do 3 minuta. Svaka epizoda bi imala svoju temu i poučnu lekciju, a neke od tema koje bi obradili su drugarstvo, porodica, delenje, podrška, poverenje, prihvatanje, bliskost, pomirenje i mnoge druge. Gest zagrljaja kao simbol svih ovih tema i vrednosti treba da bude epilog svake epizode. Glavni junaci su ručno pravljene lutkice-ginjole, odnosno RUKE, pa odatle i sam naziv “Ruke su za zagrljaje”. Epizode su namenje mališanima uzrasta od 2 do 4 godine i njihovim roditeljima kao glavnim i odgovornim urednicima njihovog programa : ) Deca će kroz ove kratke pričice imati priliku da se zabave ali i edukuju. Ideja je da se deci i roditeljima ponudi kvalitetan sadržaj koji će na zabavan način pokrenuti razgovor na teme važne za razvoj emotivne inteligencije kod mališana. Smatramo da je ovo jedna od ključnih analognih veština u ovom digitalnom svetu, koja će igrati važnu ulogu u njihovom odrastanju. Epizode bi bile besplatne i dostupne za sve na YouTube platformi.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Sa jedne strane projekat čine jedinstvenim upravo teme i vrednosti o kojima će se govoriti u epizodama ovog serijala. Ovakav sadržaj je na žalost prilična retkost u moru sadržaja koja današnja deca konzumiraju a koji je u velikoj meri komercijalnog karaktera i vrlo često neprilagođen uzrastu. Sa druge strane, glavni junaci, lutke ginjole, biće dostupne kao proizvod (igračke) te će mališani i roditelji moći i sami da kreiraju svoje male predstave.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Zato što smo verovali u sebe našli smo se u poziciji da konkurišemo na ovom konkursu. Već više od tri godine bavimo se projektom koji inspiriše na zagrljaje, konekciju i komunikaciju. Istrajavamo na entuzijazmu i veri u neophodnost ovoga što kreiramo. Za kraj veliki zagrljaj od Verice i Filipa. o/


Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija