Sa Alchajmerom na ti
Sa Alchajmerom na ti
1215
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Udruženje za ljudska prava i socijalnu inkluziju Novi početak
Oblast projekta
Obrazovanje
Projekat u 250 reči
Projekat je podeljen u dve faze. Prvom fazom obuhvaćeni su realizacija On line magazina "Sa Alchajmerom na ti" i putujući Karavan po gradovima Srbije, Niš, Kragujevac, Novi Sad i Beograd, koji su namenjeni širim narodnim masama, bez odrednice godina, pola, stepena obrazovanja ili zanimanja. Online magazin zamišljen je kao platforma putem koje bi javnost konstantno imala pristup novim informacijama iz ove oblasti, korisnim savetima, novim statistikama i rezultatima istraživanja. Karavan sa sobom nosi edukaciju na različite teme vezane za Alchajmerovu bolest i druge oblike demencije, obolele od istih, ali i teme koje se tiču porodice, negovatelja i okoline obolelih. Drugom fazom projekta obuhvaćene su obuke i praktičan rad, određenog broja ljudi, za rad sa osobama obolelim od
Alchajmerove bolesti i drugih oblika demencije, u gore pomenutim gradovima, kako u domskom smeštaju, tako i u kućnim uslovima.
Nakon završene edukacije i obuke svaki polaznik dobija sertifikat, koji će mu u mnogome olakšati pronalaženje posla u oblasti radnookupacione terapije sa obolelima od demencije i Alchajmerove bolesti.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Ono što naš projekat čini jedinstvenim je sama tema kojom se bavi. Tema Alchajmerove bolesti i demencije u našoj zemlji nije dovoljno obrađena, veoma malo je dostupnih izvora informacija, određenih mesta ili institucija namenjenih isključivo pitanjima iz ove oblasti, a grupe ili zajednice podrške uopšte i ne postoje. Pored pomoći obolelima, izuzetno je važno osvrnuti se na podršku porodicama i negovateljima obolelih, koji neretko opterećeni svim problemima koje ovakvo oboljenje nosi, i sami klonu duhom i obole od nekog oblika depresije.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Tog leta kada smo upoznali baku Kseniju, a sigurna sam da je to zbog njenih očiju, iza tog neobjašnjivog plavetnila virile su neverovatne priče, gotovo iste sekunde rodila se ideja u našim glavama, želim da otkrijem sve te priče, želim da budem deo tog sveta i spasim ga od zaborava, želim da pomognem, želim da ispričam drugima, želim da naučim i druge. Od tog dana uspešno sprovodimo našu želju i misiju, i sigurni smo da će ovo biti još jedan takav projekat.
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija