Scena
Klub ljubitelja biciklizma Eko Kurir
Scena
1117
Faza programa:
Naziv tima
Klub ljubitelja biciklizma Eko Kurir
Projekat u 250 reči
Scena je projekat koji za cilj ima da poveže umetnike sa publikom u jednom potpuno prirodnom i ekološkom ambijentu. Ideja nam je da postavimo binu za izvođače i uredimo prostor za postavke izložbi. Za konstrukciju bine predviđeni su isključivo reciklirani materijali kao što su palete, plastična burad, gajbe... Takođe, u planu je i postavka solarnih ploča i na taj način prikupljena energija bi se koristila za rasvetu same bine i, uopšte, čitavog prostora. Adaptacija prostora podrazumeva uređenje vrta, prostora za publiku, instalaciju solarnog roštilja, prodavnicu suvenira, nakita i drugih rukotvorina određene umetničke vrednosti, kao i organske hrane... Realizacijom ovog projekta obezbedili bi prostor pre svega mladim, neafirmisanim umetnicima u kojem bi mogli da se prikažu javnosti. Isto tako, posetioci će biti bogatiji za jedan novi, ekološki, autentični umetnički kutak u Novom Sadu gde će moći da obilaze izložbe slika, grafika, fotografija, statua, gde će moći da gledaju predstave, filmske projekcije i prisustvuju književnim i muzičkim dešavanjima. Projekat nosi naziv Scena jer nam je namera da na našoj eko sceni okupimo jednu scenu koja ima mnogo toga da kaže, a od sada će imati i novo mesto za to.
Doprinos projekta široj zajednici
Realizaijom ove ideje želimo da omogučimo široj zajednici priliku za novim umetničkim sadržajima i to u jednom, pre svega, ekološkom i prirodnom okruženju. Isto tako, na ovaj način želimo i da ohrabrimo mlade stvaraoce, da im pružimo priliku da se prikažu i izraze. Takođe, Scena će omogućiti direktnu kominikaciju između stvaraoca i njihove (buduće) publike. Sve to zajedno će podići nivo svesti i lepote izražavanja u široj zajednici ili barem, pružiti priliku za to.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Spoj umetničkog i prirodnog okruženja, što je idealni spoj za stvaralačku inspiraciju. Samoodrživost čitavog prostora na bazi solarne energije.
Uticaj projekta na zajednicu nakon realizacije?
Nakon realizacije projekta želimo da ponudimo i prepustimo zajednici jedan prostor u kojem će ona moći neometano i kvalitetno da podmiruje, oplemenjuje i unapređuje svoje duhovne potrebe za kulturom. Želimo da Scena bude prepoznatljivo i provereno mesto kulturno-umetničkih zbivanja, sa jednim kontinuitetom i jačinom. Sa druge strane, pružićemo priliku mladim, neafirmisanim umetniima da se istaknu.
Osnovni cilj projekta
Inspiracija, nadahnuće, ohrabrenje, oplemenjivanje, interakcija šire zajednice sve su to ciljevi koje želimo da postignemo realizacijom ovog projekta.
Planirane aktivnosti u okviru projekta
Uređenje vrta, novi zasadi, cvetni aranžmani... Prikupljanje recikliranih materijala i konsturkcija bine i prostora za izlaganje. Postavljanje solarnih panela i konsturkcija solarnog roštilja. Organizacija izložbi, predstava, radionica, edukativnih predavanja, projekcije naučno-obrazovanih filmova, organizovanje matinea, raznih kulturnih dešavanja na jedan originalan i konforan način.


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija