Sinbadova Putovanja
Sinbadova Putovanja
788
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Čiča Mičino pozorište
Oblast projekta
Umetnost
Projekat u 250 reči
Pozorišna predstava „Sinbadova putovanja“ je spoj plesa, muzike, glume i akrobatike, inspirisana avanturističkim pričama Simbada moreplovca ali sa potpuno novim tekstom u kojoj glavnu ulogu ima žena. Specifičnost predstave, pored toga što će biti sinergija različitih umetničkih izraza, je da će prvi put u Srbiji da se koristi Stomp performans u teatru. Stomp performans je nestvarna kombinacija ritma, pokreta tela i humora koja će nagovoriti gledaoce, kao i milione njih širom sveta, da uz smeh i aplauz postanu Stompovci.
Priče o Sinbadu moreplovcu priče su o običnoj ali posve hrabroj osobi koja ima zanimlјivu sreću. Kažu da sreća prati hrabre, u ovom slučaju jako hrabre izgleda da prati i proporcionalno velika sreća, tako da Sinbada put vodi na raznorazna neobična mesta i u raznorazne neobične avanture. U našoj priči Sinbad je žena i ona je ta koja vodi publiku kroz svoje avanture. Sinbad je žena, i to kakva žena! Ona nenasilno rešava konflikte, ekološki je osveštena, bori se za ženska prava a pre svega se bori da prehrani svoju porodicu.
Sinbada radi u luci da bi prehranila svoju porodicu. Prerušena je u muškarca jer je ženama zabranjeno da rade te poslove. Dobija ponudu da radi na brodu koju prihvata i kreće u svoje nezaboravne avanture gde je čekaju najrazličitiji životni izazovi.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
„Sinbadova putovanja“ će biti spoj muzike, plesa, glume i akrobatike a prvi put u Srbiji se koristi svetski aktuelan Stomp performans u teatru čime ćemo obogatiti naš pozorišni repertoar. Biće interesantna po svojoj temi i savremenom načinu izvođenja deci i njihovim roditeljima, a zbog aktuelnog plesa i atraktivnih mladih glumaca i tinejdžerima. Projekat je produkcijski vrlo zahtevan jer iziskuje maštovitost i izuzetnu kreativnost kako u scenografiji tako i u komponovanju muzike. U Stompu se koristi ljudsko telo i obični predmeti kao instrumenti, da bi se kroz ritam, akrobaciju i pantomimu stvorila predstava. Ovo je projekat koji će publici u Beogradu i celoj Srbiji ponuditi novi umetnički izraz koji je aktuelan u celom svetu. Predstava će angažovati mlade ljude željne izazova i omogućiti im da ispolje svoje kreativne ideje. Sinbad će da hrani dušu, stvara parametre i pomera granice i zato ovaj projekat treba da bude izabran!
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Zato što smo verovali u sebe postali smo režiseri, glumci, scenografi, kostimografi, igrači, producenti, muzičari... Imamo tu privilegiju da na najlepši način komuniciramo sa ljudima, kroz umetnost. Verovali smo da naši autorski radovi mogu da dopru do dece i mladih, da im prenesemo sve najbolje što smo mi naučili i to smo uspeli sa našim predstavama. Verujemo u svoje talente i razvijamo ih svaki dan jer nas sigurno očekuju novi kreativni izazovi gde možemo još više i preciznije da ih oblikujemo. Naš izbor je da verujemo u sebe, da se borimo a samopuzdanje potvrđujemo vremenom i rezultatima. Zato što smo verovali u sebe dolazile su nam nove ideje koje sa radošću i zahvalnošću realizujemo. Sinbad je sledeći, vidimo se na predstavi!
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija