Širom zatvorenih mreža
Širom zatvorenih mreža
751
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Ground Zero
Oblast projekta
Umetnost
Projekat u 250 reči
Projekat ,,Širom zatvorenih mreža’’ predstavlja izložbu čija će interakcija biti potpuno digitalizovana. Tema izložbe se bavi problematikom sajber nasilja kao zatvorene i tajanstvene sfere ljudskog svakodnevnog života 21. veka.
Koncept izložbe predstavlja kompleksan produkt umetnosti, kao filozofije, i socijalizacije na potpuno drugačiji interaktivan način – putem tehnologije.
Svako od posetilaca izložbe biće indirektno izložen sajber nasilju, kroz jednu istinitu priču. Instalacija će se održati u zatvorenom prostoru galerije, koji od trenutka kada posetioci uđu, postaje studio u kojem će se odigravati film. Film u kome će svako postati glavni akter, kroz interaktivan scenario koji će se emitovati kao audio zvuk, mnoštvo fotografija, koje su takođe pokretne, i projekcija koje će se nalaziti svuda u ambijentu.
Prostorije će biti podeljene poput psihološkog lavirinta, na emotivne procepe. Time posetioci dobijaju slobodu da se poigraju sa svojom anksioznošću. Pored toga, galerija ce biti celokupno mapirana multimedijalnim sadržajem, što znači da svi koji uđu u galeriju, dobijaju i slobodu istraživanja, ali ne i slobodu potpunog odlučivanja, jer sva čula će biti uključena i usmerena ka onome što se projektuje u prostoru. Tek kada pojedinac izadje van objekta, izlazi iz ovog virtualnog sveta i vraća se realnom.
,,Širom zatvorenih mreža’’ će frapirati javnost svojim taboo sadržajem i promeniti percepciju na digitalnu epohu!
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Sama stručnost tima koji radi na projektu i iskustvo koje su godinama sticali dovoljan su pokazatelj da ovu grupu čine mladi ljudi sa jasnim ambicijama i željama da dopru do svesti ljudi, kako u okruženju, tako i u zemlji i regionu. Umetnost je, kao što svi znamo, ljudska delatnost koja ima za cilj da stimuliše ljudsko čulo, um i duh. Mi smo ti koji imamo unutrašnju potrebu da stimulišemo i dođemo do istine. A umetnost bez istine nije umetnost.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
... sebe kao ličnosti, koji sa permanentnošću i pijatetom, a uz to i strašću prema oblastima kojima se bavimo, nalazimo zajedno suštinu, tragajući za istinom.
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija