Širom zatvorenih mreža
Širom zatvorenih mreža
0
Faza programa:
Naziv tima
Ground Zero
Oblast projekta
Umetnost
Projekat u 250 reči
Tema je bazirana na dvema stvarima, sajber nasilju i interaktivnom iskustvu.
Svako od posetilaca izložbe biće indirektno izložen sajber nasilju.
Na samom ulasku u galeriju, prvu prostoriju, posetilac se upoznaje sa mladom devojkom preko projekcije na paravanu, potom ulazi u njen lik stavljajući slušalice kroz koje će teći audio snimak (scenario koji je podeljen na delove, za svaku uramljenu fotografiju ) - priča devojke.
Izložene fotografije (fotografija devojke u grudnjaku, koja je uramljena u drveni ram oblika mobilnog telefona, a u svakom ramu se nalazi udvostručen broj od prethodnog, te iste, jedne fotografije) usmeravaju posetioce na segmente događaja kroz koje je devojka prošla. Svaki niz fotografija je propraćen audio snimkom, dijalogom ili monologom devojke i osoba od kojih je ona zatražila pomoć, i projekcijama između uramljenih fotografija koje pokazuju kako se fotografije šire putem mreže.
Krećući se kroz prostor pojačava se intenzitet anksioznosti.
Kao što je sama priča, odnosno, događaj ove mlade devojke, podeljen na segmente, tako je podeljena i unutrašnjost galerije na ključne procepe devojčinog emotivnog stanja.
Prostorije galerije su celokupno mapirane skrivenim zvukovima kojima se omogućava sloboda istraživanja svakog od posetilaca. S obzirom na to, tek kada pojedinac izađe iz galerije, izlazi iz ovog virtualnog sveta i susreće se sa realnim.
,,Širom zatvorenih mreža” je multidisciplinarna izložba koja predstavlja objedinjeni umetnički produkt filozofije, psihologije, sociologije i tehnologije.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Sama stručnost tima koji radi na projektu i iskustvo koje su godinama sticali dovoljan su pokazatelj da ovu grupu čine mladi ljudi sa jasnim ambicijama i željama da dopru do svesti ljudi, kako u okruženju, tako i u zemlji i regionu. Umetnost je, kao što svi znamo, ljudska delatnost koja ima za cilj da stimuliše ljudsko čulo, um i duh. Mi smo ti koji imamo unutrašnju potrebu da stimulišemo i dođemo do istine. A umetnost bez istine nije umetnost.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
... sebe kao ličnosti, koji sa permanentnošću i pijatetom, a uz to i strašću prema oblastima kojima se bavimo, nalazimo zajedno suštinu, tragajući za istinom.


Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija