Social Art & Multimedia
Social Art & Multimedia
334
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Sloga
Oblast projekta
Umetnost
Projekat u 250 reči
Glavna ideja projekta je besplatno pružanje usluga socijalno ugroženoj deci u oblasti obučavanja i osposobljavanja za rad u medijima, kao i izražavanja u različitim umetničkim disciplinama. Deca bi se postepeno upoznala sa svima segmentima rada u medijima. Naučila bi kako se radi sa kamerom; kako da pravilno formulišu pitanja i da komuniciraju sa različitim ljudima; kako da montiraju svoje audio- i video-reportaže; kako da lepo i pravilno govore pred kamerom; kako da naprave svoju emisiju, video-blog i crtani film. Pedagozi – profesionalci kao što su: novinari, reditelji, snimatelji, montažeri, animatori, prezentovali bi svoje veštine i u praksi. Takođe, obavezno bi bilo i učestvovanje na raznim gradskim manifestacijama. Na taj način, deca – polaznici radionice, razvila bi sposobnost kulturne komunikacije i otkrila i razvila svoje talente.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Na tržištu trenutno ne postoje slični projekti niti rešenja koja omogućavaju edukaciju dece i mladih i značaju realizacije urbanih bašti u obrazovnim ustanovama. Ovakav vid projekta koji nudi all-in-one uslugu još uvek ne postoji na našem podneblju, ali ni u regionu. Vrednost ovog projekta je upravo u tome što predstavlja interaktivan, edukativnan, multifunkcionalan i u praksi primenjiv priručnik kojim se zajednica podstiče na aktivno učešće u stvaranju zdrave životne sredine u obrazovnim ustanovama. Projekat podstiče povećanje procenta zelene infrastrukture, poboljšava mikro-klimatske uslove urbane sredine, zdravog borakva u prirodi, edukacije o proizvodnji i uzgoju otpornih, visoko dekorativnih jestivih biljnih vrsta, a što je najvažnije pozitivne socijalne interakcije između svih starosnih grupa i promovisanja zdravog života. Svi benefiti omogućeni kroz realizaciju ovog projekta su do sad nezabeleženi, što znači da bi bez njega bilo prolongirano povećanje zagađenja životne sredine u gradovima, održavanje nezdravih navika u ishrani i fizičkim aktivnostima, nedostatak kontakta sa prirodom i edukacija o njenom ključnom značaju za poboljšanje životnih uslova u obrazovnim ustanovama.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Zato što smo verovali u sebe, 45 mališana - od kojih većina živi isključivo u stanu, ostvariće kontakt sa zemljom, živim svetom i biljakama. Uzgajaće sopstvenu hranu, dok istovremeno uče o ciklusu razvića biljnog sveta od semena do ploda Isprljaće se. Zalivati. Jer, mi smo Kreativna industrija Viridis. Okupljamo zajednicu. Projektujemo. Realizujemo ideje. Negujemo različitosti. Podstičemo aktivizam. I rastemo zajedno. Verujemo da ima prostora za sve. Super smo, zar ne?

https://www.youtube.com/watch?v=H9S7CSyHwFE&feature=youtu.be :)
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija