Source Hub
Source Hub
155
Faza programa:
Naziv tima
Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje - CEFIN
Oblast projekta
Obrazovanje
Projekat u 250 reči
Source Hub u Malom Iđošu će biti oaza u ruralnoj sredini sa prostorom za co-working, edukacije i sastanke gde ćemo zajednički raditi na razvoju finansijske održivosti poslovanja preduzetnica/ka i pravnih lica kroz radionice o finansijama i mentorsku podršku.

Source Hub će ujedno nuditi smeštaj za digitalne nomade i svakog ko želi da radi i provede neko vreme u prirodnom okruženju, gde će moći da uživa u čarima seoskog turizma, dok će o domaćoj hrani brinuti starije žene koje će kroz taj angažman ostvariti dodatni prihod.

Kroz različita predavanja i povezivanje urbanih i ruralnih preduzetnica/ka uticaćemo na osnaživanje lokalne zajednice, razvoj ženskog preduzetništva i ekonomsko osnaživanje žena.

Edukativni i poslovni programi ću biti upotpunjeni odgovarajućim kulturno-zabavnim sadržajem kao što su filmske projekcije, izložbe, kuvanje i druženja.

Nakon pokretanja Source Hub-a organizovaćemo 3 radionice za 10 žena gde ćemo ih kroz gore navedeni program obuka i mentorstva osposobiti za pokretanje i vođenje sopstvenog biznisa kao i nalaženje izvora finansiranja.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Source Hub je društveno odgovoran projekat kojim želimo da podstaknemo samozapošljavanje žena i njihovo ekonomsko osnaživanje kroz preduzetništvo i povezivanje sa drugim preduzetnicama i stručnjakinjama. Specifičnost projekta jeste što će isti biti dodatno prilagođen i pripadnicama mađarske nacionalne manjine i ženama iz ruralnih područja. Pripadnice manjina se još teže uključuju u preduzetničke aktivnosti, jer postoje jezičke barijere u sticanju znanja i prodora na tržište, što se često negativno reflektuje i na samopouzdanje žena. Ovaj projekat takođe razbija tradicionalne rodne uloge, koje su u ruralnim područjima još više izražene i podstiče žene da se upuste u preduzetništvo.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Zato što smo verovale u sebe ostvarile smo pozitivan uticaj kroz udruženje i projekte koji će dati odgovore na mnoga pitanja i dileme vezano za finansije i preduzetništvo i tako podstaći mnoge žene i devojke da se upustve u preduzetništvo, razbijajući rodne stereotipe. Progovorile smo o finansijama, o novcu, poslu, na „ženski“ način. Krenule smo putem društvenog preduzetništva, u kreiranje hub-a, gde razmenjujemo znanje i iskustvo, gde zajedno rastemo i gde možemo da se ostvarimo kako poslovno tako i privatno.

Želimo da podstaknemo druge da veruju u sebe.


Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija