Spark
Spark
399
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Capture Culture
Oblast projekta
Umetnost
Projekat u 250 reči
Novi Sad je dobio dve značajne titule – Omladinska Prestonica Evrope za 2019. godinu i Evropska Prestonica Kulture za 2021. godinu. Skejt park u Novom Sadu je jedino mesto gde mogu da se okupljaju ljubitelji akcionih sportova. On se nalazi u neposrednoj blizini Kineske Četvrti, koja je trenutno u fazi renovicije, ali sam park nije uzet u obzir. On ima veliki potencijal za razvoj urbane kulture, pa smo mi odlučile da ga na neki način uključimo.
Modernim dizajnom bismo park učinile atraktivnijim, a raznim manifestacijama i takmičenjima, kao i školom akcionih sportova bismo osigurale dugoročna sredstva za njegovo održavanje. Zajednica bi bila uključena već u prvi deo projekta što je oslikavanje rampi.
Projekat je započeo kao deo diplomskog rada na kom rade dve devojke iz našeg tima koje studiraju arhitekturu i koje su već imale priliku da rade slične projekte u Madridu. Dobio je na sentimentalnom značaju jer su one u Novi Sad došle na jednogodišnju razmenu i želele bi da ovde ostave svoj trag, a kroz razgovor sa mentorima, projekat se pretvorio u nešto mnogo ozbiljnije.
Sada imamo podršku od OPENS2019-a, Erazmus Studentske Mreže Srbije, Erazmus Studentske Mreže Novog Sada, Univerziteta u Alkali (Španija), studentske organizacije DAETSA univerziteta u Alkali, kao i opštinske uprave Morata de Tajuña, a radimo na saradnji sa udruženjima čiji je fokus na urbanoj kulturi kao što je Streetwise.
Nadamo se da je naš projekat „SPARK“ iskra koja će započeti nešto mnogo veće za naš Skejt Park.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
5 devojaka iz Španije i 1 iz Srbije. 2 arhitekte, 3 biologa i 1 inženjer. Jedini novosadski Skejt Park i promocija urbane kulture. Sve to u gradu mladih. Beskrajna želja za doprinos zajednici, ali i umetničkim izražavanjem. Imamo podršku na internacionalnom nivou, a najvažnije od svega je što sve ovo radimo iz ljubavi.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
https://youtu.be/tTwf0zJakuM :)
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija