Sunrise
Polimorf
Sunrise
967
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Polimorf
Projekat u 250 reči
Projekat ''Sunrise'' ima za cilj da oslika što više fasada osnovnih škola na Novom Beogradu zajedno sa njihovim đacima. Dok smo crtali grafite po kraju kao mlađi, često smo to radili noću, sledećeg dana smo se hvalili jedni drugima kako je novi grafit ''osvanuo'' na tom i tom zidu, odatle i ideja za ime projekta. Novi Beograd je opština sa najviše stanovnika pa time i opština sa najviše osnovnih škola. Veliki broj fasada tih škola je ižvrljan ili jednobojno okrečen u sivu, belu ili neku drugu boju, i nije adekvatna predstava ustanove koja treba da odiše mladalačkim duhom i pozitivnom energijom i budi radoznalost, želju za znanjem, stvaranjem, učenjem i ciljem da privuče, a ne odbije najmlađe. Naš kolektiv koji je sastavljen od desetak umetnika, skulptora, slikara, ilustratora, grafičkih i industrijskih dizajnera i scenografa i uličnih umetnika, došao je na ideju da unese boje na fasade škola koje su bezlične i dosadne. Izabrali smo ovu opštinu jer smo tu odrasli, igrali se, školovali, a danas tu živimo i stvaramo kao grupa umetnika. Do sada smo obišli nekoliko škola i odabrali tri koje su adekvatne za našu viziju. U jednoj smo popričali sa direktorkom i reakcije su više nego pozitivne, nakon što smo izneli naš predlog. Verujemo da će tako biti i sa ostalim školama. Ideja je da ceo objekat bude bukvalno presvučen u boje, slike i paterne. Neka bojenje počne!
Doprinos projekta široj zajednici
Naša ideja ima za cilj da uz pomoć đaka revitalizujemo njihove škole. Njihovo aktivno učešće je od ključnog značaja za naš predlog, jer će od mladih dana početi direktno da utiču na svoju okolinu. Uticaj na širu zajednicu bi bio dugoročan, svaki doprinos obrazovanju narednih generacija je investicija u budućnost. Očekujemo da deca učestvovajući u primeru samoinicijative, vide da je moguće uraditi velike stvari, i da su im jedina ograničenja mašta i volja.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Zato što smo baš mi ta ekipa koja želi da unese promenu u okruženje u kojem živi i stvara, i da podstakne i druge, mlađe i starije da čine isto.
Uticaj projekta na zajednicu nakon realizacije?
Želimo da kroz umetnički izraz pokažemo da postoji inicijativa i želja da se nešto promeni na lokalnom nivou i da možemo, poboljšati okruženje u kojem živimo, na bilo koji način.
Osnovni cilj projekta
Želimo da približimo umetnost što većem broju mladih a uz to ulepšamo okolinu u kojoj živimo.
Planirane aktivnosti u okviru projekta
- Oslikavanje fasada sa osnovcima.


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija