Super Smart Park
Super Smart Park
805
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Smart Izazov Avantura
Oblast projekta
Obrazovanje
Projekat u 250 reči
U misiji kreiranja programa za decu koja se zasnivaju na vrednosti uvažavanja prirodnih zakonitosti i zdravog života, ova grupa edukatora i rekreatora, želi da obezbedi bazu iz koje će se razvijati novi projekti koji doprinose dobrobiti dece.
Super Smart Park je koncept aktivne nastave u prirodi, namenjen deci uzrasta od 4-14 godina. Super Smart park je zapravo teren za aktivnu orijentaciju i snalaženje u kretanju na otvorenom prpostoru, koje omogućava da deca u skladu sa svojim uzrastom istražuju i motorički se aktiviraju u specifičnom okruženju i uz pomoć specifičnih alata. Izgradnja Parka ima za cilj okupljanje edukatora koji razvijaju sopstvene programe edukacije i rekreacije, na prostoru Nacionalnog parka Tara, te podizanje turističkog kapaciteta ovog područja.
Super Smart Park je baza za realizaciju programa nastajućeg udruženja edukatora, koji ima za cilj podizanje infrastrukturnih kapaciteta prostora Nacionalnog parka Tara, te razvoja interaktivnih programa edukacije ii rekreacije pojedinaca i timova iz nastajućeg udruženja edukatora.
Projekat rešava problem plasmana programa edukacije, podizanje turističke ponude područja i problem koji je izražen u današnjim generacijama dece, a to je nedovoljna fizička aktivnost, nedovoljno vremena koje deca provode u prirodi, a za posledice imaju veliki broj dece za fizikalnim oboljenjima, alergijama, anksioznim stanjima i sl.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Super Smart Park je baza koja okuplja pojedince, edukatore, poznavaoce i ljubitelje prirode, koji imaju zajednički interes - razvoj edukativnih programa koji se odvijaju na otvorenom, uz poštovanje svih prirodnih zakonitosti. U Srbiji postoji nekoliko sličnih parkova, ali su svi u privatnom vlasništvu. Naša ideja je razvoj turističke ponude, al ii razvoj programa pojedinih rekreatora ili timova, te razvoj udruženja edukatora i rekreatora u Nacionalnom parku Tara.
S tim u vezi, ovaj projekat je može da preraste u jedinstveni model poslovanja individualnih projekata, te mesto gde se mogu dobiti adekvatne informacije o razvoju ponude i mentorstvo za one kojima je to potrebno.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Zato što smo vervali u sebe, uspeli smo da se udružimo, obezbedimo više resursa i znanja u cilju promocije edukacija naših članova, koje preferiraju prave vrednosti, koje su u skadu sa prirodnim zakonitostima, očuvanju prirode i održivog razvoja. Mi smo primer dobre prakse razvoja delatnosti udruženim snagama.
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija