Toybot
Toybot
526
Faza programa:
Naziv tima
Robox
Oblast projekta
Obrazovanje
Projekat u 250 reči
Toybot predstavlja seriju igračaka namenjenih pre svega najmlađima, deci uzrasta od 5 godina, dok gornja granica starosnog uzrasta ne postoji. Glavni zadatak Toybot igračke jeste edukacija dece kroz igru i zabavu u okviru informacionih tehnologija, logičkog razmišljanja i algoritamskog rešavanja problema. Toybot, kao opipljiva igračka, dolazi u paketu sa softverom za njegovo pokretanje uz pomoć računara, tablet ili mobilnog uređaja. Softverski interfejs će predstavljati posebno programiranu vizuelnu platformu, uz koju će deca mlađeg uzrasta na osnovnu percepcije, boja, oblika, smerova i ilustracija formirati logički sled operacija na osnovu kojih će robot izvršiti određena kretanja. Toybot roboti biće izrađeni od recikliranih materijala što predstavlja još jedan od važnih aspekata realizacije našeg projekta.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Robot ovakve vrste ne postoji na teritoriji Republike Srbije. Ono što će naš projekat učiniti jedinstvanim jeste interfejs, odnosno platforma za programiranje na srpskom jeziku. Pored toga naš robot imaće kompletnu seriju dodataka (gedžeta) za letenje, katapultiranje i slično.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Robox tim najponosnije nosi nagradu prijateljstva. Na temeljima prijateljstva, razumevanja i uzajamne podrške grade se najveći svetski projekti. To je stvar koja nas pokreće. Kada smo saznali za Superste program i okupili tim u improvizovanom coworking prostoru nismo u prvi mah shvatili da smo napravili jedan od najvećih uspeha. Već smo ostvarili najveći uspeh - Toybot je samo implementacija našeg prijateljstva.


Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija