Youth Connect
Youth Connect
623
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Youth Vibes
Oblast projekta
Kultura
Projekat u 250 reči
Ideja projekta YOUTH CONNECT jeste da otvori dve nove redakcije u Vranju i Leskovcu, odakle će oni pisati za zasebne sekcije za njihov grad na Youth Vibes portalu (www.youthvibes.rs). Youth Vibes je niški tinejdžerski portal koji uređuju isključivo tinejdžeri za tinejdžere. O našoj inicijativi čulo se i van Niša. Na osnovu očiglednih činjenica da mladi nisu u fokusu medija, a kada bi pisali o njima to bi bile šture agencijske informacije, mi smo odlučili da sami sebi stvorimo prostor da javno iskazujemo svoje mišljenje. Iz tog razloga želimo da unapredimo naš tim, da ga proširimo i da naš portal bude prvi tinejdžerski portal ovakvog tipa za jug Srbije. Mi smo tinejdžeri, mi smo na terenu i mi uočavamo problem nezainteresovanosti medija za nas!
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Jedinstvenost Youth Connect-a se ogleda u činjenici da je započet od same ideje da motivišemo tinejdžere da se zauzmu za svoje stavove, da javno iskazuju svoja mišljenja i da pričaju o problemima u svom gradu i u svom tinejdžerskom dobu. Ujedno, projekat Youth Connect je karakterističan zbog energije koju ekipa Youth Vibes ispoljava i njihovoj ambicioznosti da pomognu svojim vršnjacima, drugim tinejdžerima, i da im obezbede svoje mesto na internetu na kojem će širiti svoje ideje i jasno govoriti o temama koje njih zanimaju. Retko ko od starijih bi uopšte pokušao da na ovaj način pokrene mlade i da im dokaže da su bitni i da su njihovi stavovi jedinstveni i važni. Oni treba da se čuju na web platformi koji će oni lično da ostvare uz pomoć Youth Vibes-a. Zbog svega navedenog, ali i zbog činjenice da niko pre nije ovoliko pažnje posvetio, tinejdžerima i njihovim problemima, Youth Connect je vrlo jedinstven.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
U našim godinama, retko ko ima hrabrosti da veruje u sebe. Ne znamo da li je to zbog „godinica“ koje nisu ni male, a ni ozbiljne, ili smo jednostavno naučeni da naša gledišta u ovom periodu i nisu najpouzdanija. I da nismo dovoljno zreli da istinski verujemo u nešto. Srećom, Youth Vibes je dokazao suprotno – dokazao je da svi tinejdžeri potajno veruju u sebe i u ono što rade i vole. Na kraju krajeva, ko bismo mi bili da ne verujemo u sebe? Pogotovo jer svakom živom biću treba to – neko veruje u sutra, neko u sudbinu, neko u Boga. Youth Vibes veruje u sebe. Veruje da svakog dana sve više raste i da će jednog trenutka imati pored sebe Youth Connect – samostalnog i jakog. To će ostvariti zbog vere u sebe, koja je kako kažu, tajna uspeha.
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija