Youth Innovation Center
Youth Innovation Center
Faza programa: Glasanje
Oblast projekta
Obrazovanje
Projekat u 250 reči
Youth Innovation Center treba da osnaži mlade ljude (između 15 i 20 godina) tako što će im pomoći da svoje ideje pretvore u realne projekte i na taj način se uključe i postanu faktor promene u svojoj lokalnoj zajednici.
Tim mentora pružiće im neophodna znanja i motivaciju, naš tim obezbediće im logističku i pravnu podršku, pristup medijima, a UNBOX Hab sve neophodne tehničke uslove za rad na njihovim projektima. Rezultat koji očekujemo jeste stvaranje šireg pokreta mladih aktivista u Nišu, kao i stvaranje specifične hab kulture među mladima.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
U Nišu postoji nekoliko habova, ali se oba fokusiraju i svoju održivost traže u co-working modelu finansiranja. To samo po sebi u praktičnom smislu ostavlja našu izabranu ciljnu grupu na margini. Oni se mogu samo uključiti u neke od pojedinačnih edukacija ili kao volonteri na već postojećim projektima. UNBOX Hab inovativnih edukacija u tom smislu popunjava prazninu između formalnog sistema obrazovanja i rastuće startup i NVO
kulture. Ovim programom mi pripremamo novu generaciju inovatora, aktivista i preduzetnika koji će sa stečenim znanjima i iskustvima moći da nastave svoj rad bilo u našem habu, bilo samostalno ili u okviru nekog od već postojećih co-working prostora.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Davne 2015. godine, jedna od hiljade ideja izgovorenih među prijateljima doživela je svoju realizaciju i sada je tu i pomaže ljudima. 2016. još jedna. 'Ajmo čim pre da omogućimo mladima da prave i više od jedne promene godišnje.
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija