Tačka komunikacije, u partnerstvu sa Kulturforumom, organizuje radionicu posvećenu imenovanju i obeležavanju beogradskih ulica i trgova. Od 18. do 21. marta učesnici i učesnice će imati priliku da promišljaju prostore kroz koje svakodnevno prolaze, kao i politike obeležavanja tih prostora koje se najčešćesprovode bez uključivanja građana i građanki.

U toku četiri dana radionice imaćeš priliku da, uz dizajnerku i profesorku Isidoru Nikolić i istoričara Vladimira Dulovića, učestvuješ u terenskom radu i organizovanom vođenju kroz javne prostore, kao i da u grupama osmišljavaš sopstvene intervencije.

Četvorodnevni program uključuje sledeće aktivnosti:

– Projekcija filma “Nestanak heroja” i razgovor s autorom, kao i autorom knjige Grad kao tekst

– Terenski rad i organizovano vođenje kroz primere iz okruženja

– Rad u tematskim grupama sa facilitatorima radionice. Osmišljavanje finalnih radova i intervencija.

– Prezentacija radova

Poželjno je da većina učesnika i učesnica budu studenti i studentkinje vizuelnih umetnosti, dizajna i humanističkih nauka, međutim radionica je namenjena svim zainteresovanima. Ako te ova tema interesuje, prijavi se na tackakomunikacije@gmail.com. U mejlu je potrebno da ostaviš svoje ime, prezime i do deset rečenica o svojoj motivaciji za učestvovanje. Prijave treba poslati najkasnije do 16. marta u 17.00.

Izvor: arhitektonski