Otvoren poziv mladim dizajnerima za učešće u radionici u okviru programa „Iz Dobrih Razloga“, 13. i 14. decembra od 13:00 do 19:00 u prostorijama Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu.

Učesnici dvodnevne radionice imaće priliku da kroz teorijski i praktičan rad sa moderatorima i gostima, steknu nova iskustva i oprobaju se u ilustraciji društvenih problema i pitanja koje oni smatraju važnim. Svoja iskustva sa polaznicima podeliće i Vjeko Šumić, dizajner i osnivač „V& Studija“, i Bratislav Milenković, ilustrator i grafički dizajner koji već nekoliko godina svojim radom kritički opisuje svet oko sebe.

Poziv je otvoren za sve one koji smatraju da bi mogli da se oprobaju u ovoj oblasti dizajna i ilustracije. Dobrodošli su svi oni koji imaju potrebu da unaprede svoju okolinu i svi oni koji su spremni za nova iskustva.

Pre dve godine, platforma Liceulice pokrenula je program „Iz dobrih razloga“, namenjen promociji društvenoodgovornog dizajna i umetnosti. Do sada su realizovana tri ciklusa radionica u koje su dizajneri i drugi umetnici bili pozivani da se uključe i da daju svoj doprinos razvoju ove ideje. Na taj način je preko sedamdeset pojedinaca iz celog regiona imalo priliku da se aktvno uključi u razvoj zajednice. Svojim ličnim izrazom i autorskim pečatom bavili su se temama kao što su siromaštvo, beskućništvo i ljudska prava.

Platforma Liceulice je socijalno preduzeće i mesto oklupljanja velikog broja aktivista, pa je u skladu sa temama i vrednostima koje promoviše, početkom novembra ove godine uputilo još jedan poziv autorima, ovog puta sa temom solidarnosti. Tako je kroz različite likovne forme, dat umetnički doprinos razvoju ove teme i povećana je njena vidljvosti u široj javnosti.

Prijave za radionice možete poslati na i-mejl adresu: dizajn@liceulice.org. Od učesnika se očekuje da u prijavi naznače svoje ime, prezime, da opišu sebe u nekoliko rečenica. U prijavi ostavite link ka svojim radovima (ukoliko je to moguće) ili ih dodajte nekoliko radova uz mejl prijave.

Poziv je otvoren do četvrtka, 11. decembra u 17h.

Više o programu pogledajte na Fejsbuk stranici programa.