Resonate festival četvrti put u Beogradu svojim uzbudljivim programom oživeće grad  tokom šest festivalskih dana na nekoliko atraktivnih lokacija.

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi. Nastavljajući istraživanje graničnog područja između umetnosti, medija i tehnologije, novo izdanje festivala proširuje svoj program na šest dana – od ponedeljka, 13. aprila do subote, 18. aprila, a ove godine čine ga dve programske celine: LIVE i CONFERENCE.

Resonate 2015 počinje LIVE programom, koji se bavi ulogom i uticajem savremenih tehnologija na muziku. Ovaj program u formi muzičke konferencije visokog svetskog nivoa, sastoji se od radionica, predavanja, debata na temu novih tendencija u savremenoj muzici kao umetnosti, ali i u muzičkoj industriji. LIVE program Resonate festivala čine predavački dnevni deo, uz učešće eminentnih predavača i umetnika iz celog sveta, koji traje tri dana, te koncertni večernji porgram, uz učešće brlijantnih novih autora poznatih po pomeranju muzičkih granica, a koji traje svih šest dana!

LIVE muzički program ove godine okuplja više od dvadeset imena elektronske muzike uz dugo očekivane izvođače među kojima su:
Ben Frost, Andy Stott, Simian Mobile Disco, Emika, Machinedrum, Inc., Sophie, Fennesz, Rrose, Sculpture, Lichens, Lubomyr Melnyk, Terre Thaemlitz,  Sons of Magdalene…

Resonate s ponosom najavljuje solo vokalni nastup Blixe Bargelda, ekskluzivni program za smele duhom i sluhom. Evropska umetnička legenda, Bargeld je prijatelj našeg festivala, kao gost prvog izdanja Resonatea 2012 godine, kada nam je zajedno sa producentom Alva Notom poklonio nezaboravno veče vrhunske minimalističke elektronike suočene sa najsnažnijim pevačkim izrazom kog glasne žice mogu da ponude. Blixa je osnivač čuvene industrial grupe Einsturzende Neubauten, više od 20 godina je bio gitarista benda Nick Cavea – The Bad Seeds, a u poslednjih desetak godina aktivan je u još nekoliko različitih muzičkih projekata.  Nastupa poslednje večeri festivala.

CONFERENCE program se nastavlja na LIVE program i traje tri dana – od četvrtka do subote. Ovaj program je suština Resonate festivala, jer učesnicima otvara kreativne procese u umetnosti kroz nove tehnologije i nove medije. Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije,  i izuzetni audio vizuelni performansi, čine ovaj deo programa festivala.

Izuzetni predavači koji dolaze na Resonate 2015 su: Andreas Müller, Onedotzero, Karsten Schmidt, Joanie Lemercier, Andreas Gysin, Robin McNicholas, Kimchi & Chips, Ruairi Glynn, Svetlana Maraš… još velikih iznenađenja sledi!

 I ove godine Resonate za svoje programe bira prostore odgovarajućeg senzibiliteta, u želji da oživi grad, pa se i ovoga puta predavanja, debate, projekcije i radionice održavaju u Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci i Kolarcu, a večernji muzički program se dešava kako u salama Doma omladine Beograda, tako i u najatraktivnijim beogradskim klubovima: Drugstore, Magacin Depo, Tube, Monsun…

 Posle tri unapred rasprodata festivala, izlazeći u susret lokalnoj publici, Resonate otvara svoja vrata za pojedinačne ulaznice Live programa. Resonate priprema posebnu ponudu i za goste iz regiona, koji će ove godine imati mogućnost da karte za festival kupe po pristupačnijim cenama u pretprodaji – i to sve do 10. aprila!

Sve informacije o učesnicima, otvorenim konkursima, specijalnim ponudama i novostima Resonate festivala, možete pronaći na stranici resonate.io/2015 i pratiti na društvenim mrežama festivala:

Facebook /Twitter / Instagram / Flickr