Start·it – portal o preduzetništvu i tehnologiji, organizuje druženje u subotu 29. avgusta u 12.00 na Kalemegdanu (kod Karlove kapije) u toku kog će se snimiti video koji će pokazati veličinu IT zajednice u Srbiji. Ideja je da se putem ovog videa ispromoviše srpski IT sektor i uspešno lansira crowdfunding Kickstarter kampanja.

Cilj prikupljanja prihoda putem Kickstarter kampanje je izgradnja Startit Centra koji će biti mesto okupljanja domaće IT scene i koji će biti otvoren za sve pojedince s dobrim inicijativama. Domaćim IT organizacijama i pojedincima je potrebna promocija, oni moraju pokazati da imaju kapacitete za nastupe na globalnoj sceni – i ova kampanja će upravo služiti tome. Srpski profesionalci imaju dosta doga da ponude na inostranom tržištu, ali im fali afirmacije i promocije njihovih uspeha i potencijala.

Crowdfunding platforme nisu imale puno uspeha u Srbiji, i Startit ekipa upravo želi da razbije tu tradiciju tako što će njihova kampanja prikupiti dosta ljudi voljnih da ulože u izgradnju Centra.