Najveće evropsko takmičenje posvećeno studentima kojim se promoviše društveno preduzetništvo – Social Impact Award, po prvi put ove godine održava se i u Srbiji.

SIA predstavlja priliku za sve studente i studentkinje zainteresovane da realizuju svoje preduzetničke ideje i ostvare pozitivan i direktan uticaj na svoje društveno okruženje.

Tri najbolja projekta biće nagrađena sa 3000 evra početnog kapitala za realizaciju projekta, odlazak na dve internacionalne konferencije i mentorski program koji se sprovodi uz podršku eksperata iz različitih oblasti.

Osim novčanog podstreka, program predviđa i tromesečni period članstva u Impact Hubu u Beogradu, gde će moći da razvijaju projekte i dobiju mentorske smernice. Deo obrazovnog dela programa već je realizovan kroz 38 radionica koje su održane tokom proteklih meseci u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, a posetilo ih je preko 400 učesnika.

social-impact-awardPrijave su otvorene kako za pojedince, tako i za timove, a rok 12. april. Pre toga, od 6. do 10. aprila svakog dana u terminima 10-12 i 16-18 časova organizovaće se besplatne konsultacije za sve zainteresovane u Impact Hubu.

O najboljim projektima odlučivaće predstavnici Erste Banke, Divac Fondacije, Smart Kolektiva, Impact Huba, DajDaj pelena, Coca Cola Hellenic Srbija, Fakulteta organizacionih nauka, kao i matične organizacije Startita — SEE ICT.

Nakon odluke žirija, nagrada za tri najbolja projekta biće dodeljene na svečanoj ceremoniji 28. maja.

 

Izvor: Startit.rs