Prvi Startup Camp je podeljen u dve etape povezane projektima i različitim aktivnostima – prva je održana od 13. jula do 5. avgusta, a druga će trajati od 10. avgusta do 2. septembra 2015.

Učesnici će u kampu raditi na projektima i platformama koje će ih osposobiti da preuzmu uloge i odgovornosti specifične za funkcionisanje jedne kompanije i tako ih uvesti u svet biznisa. Startup Camp, prvenstveno želi da ovakvim načinom rada, svakom učesniku omogući napredak i usavršavanje sposobnosti i veština koje odgovaraju njegovim ili njenim interesovanjima, talentima i ambicijama.

Iako je termin preuzet iz IT sveta, StartUp Camp se ne bavi isključivo IT aspektima projekata. Svaki projekat koji se razvija u okviru kampa, angažujući mlade ljude iz različitih profesionalnih sfera i interesovanja, ima za cilj da omogući razvoj pojedinaca i unapredi njihova specifična interesovanja i potencijal. Trenutno se radi na tri platforme koje uključuju veći broj projekata vezanih za njihovu izradu i implementaciju.

Engleski je zvanični jezik komunikacije u kampu kako bi se učesnici pripremili za sve poslovne situacije koje uglavnom zahtevaju znanje ovog međunarodnog jezika poslovanja. Clarendon & Regis će se postarati da svima koji to budu želeli ovaj element Startup Campa olakšaju i poboljšaju.

Organizator i idejni tvorac Startup Camp-a je Imaegine platforma, pokrenuta kao ideja 2010. godine sa ciljem da omogući sinergiju u svakodnevnim profesionalnim interakcijama, prilagođavajući se trenutnim i budućim trendovima u globalnim komunikacijama i razmeni informacija. Imaegine od 2014. godine radi kao zatvorena platforma koja okuplja odabrane profesionalce, kreativce i idejne lidere.

Izvor: startupcamp.rs