U Novom Pazaru će se 22. aprila održati Sajam organizacija civilnog društva jugozapadne Srbije, koji organizuje TACSO resurs centar. Sajam će početi u 10:30h na prostoru pešačke zone i u holu Kulturnog centra. Organizacije civilnog društva  iz regiona će na sajmu građanima predstaviti svoje aktivnosti.

Cilj održavanja Sajma je promocija rada i povećanje vidljivosti organizacija civilnog društva u svojim lokalnim zajednicama, kao i njihovo umrežavanje i uspostavljanje međusobne saradnje sa lokalnim samoupravama i medijima. Pored  predstavljanja  na  otvorenim uličnim  štandovima, organizacije će imati mogućnost da pruže i javnu prezentaciju svojih uspešnih projekata i aktivnosti. Takođe, biće organizovana druženja sa predstavnicima medija, kao i debate u kojima će učestvovati predstavnici lokalnih samouprava.

Formular za prijavu na učešće na Sajmu možete preuzeti ovde.

Na Sajmu ćemo predstaviti i Superste program, koji u sklopu ciklusa Centrifuga podržava društvenoodgovorne projekte formalnih i neformalninh grupa koji pokreću zajednicu  i doprinose razvoju zajednice.

Izvor: Građanske inicijative