Svetlana Stefanović

programska koordinatorka, Beogradski fond za političku izuzetnost

Svetlana Stefanović je programska koordinatorka u Beogradskom fondu za političku izuzetnost i odgovorna je za konceptualizaciju i sprovođenje aktivnosti u oblasti rodne ravnopravnosti.

Tokom osam godina bavljenja mentorskim procesom, kroz program „ Podeli svoje znanje “, postala je ekspertkinja za uspostavljanje i razvoj mentorskih programa i ima višegodišnje iskustvo u mentorskom radu, kao i u prepoznavanju profesionalnih i ličnih potreba mladih žena na početku karijere. Autorka je Vodiča za mentorstvo.

Ima višegodišnje profesionalno iskustvo u upravljanju dugoročnim i složenim projektima, kao i  upravljanju velikim događajima. Bavi se osnaživanjem i izgradnjom kapaciteta mladih, kroz neformalno obrazovanje. Ima dugogodišnje iskustvo vođenja tima, držanju treninga, pripremi i evaluaciji različitih programa. Od 2003. do 2018. godine, bila je volonterka i aktivistkinja na različitim projektima Evropskog pokreta u Srbiji, potom šefica kancelarije i menadžerka projekata.

Jedna je od prvobitnih članica tima koji je započeo realizaciju Beogradskog bezbednosnog foruma (BBF) 2011. godine, a 2015. godine imenovana je za izvršnu direktorku. Odgovorna je za celokupnu organizaciju i realizaciju BSF-a i vodi tim od četrnaest ljudi.

Članica je i izvršna sekretarka Ženske vlade, i aktivno doprinosi poboljšanju ženskih prava u zemlji kroz zagovaranje poboljšanja standarda rodne ravnopravnosti i umrežavanja.

Diplomirala je međunarodne poslove na Fakultetu političkih nauka, Univerzitet u Beogradu.

Članica je Programskog odbora Akademije ženskog liderstva. U februaru 2019. godine imenovana je za članicu Izvršnog odbora udruženja Fulbrajt i prijatelji. Članica je Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji.

Aktivistkinja u duši. Voli da deli znanja. Prilagodljiva i fleksibilna u različitim situacijama. Iskreno zainteresovana za ljude.