Klub Superste

Klub Superste je jedan od tri programa Superste platforme, namenjen talentovanim pojedincima i pojedinkama koji žele da svojim stvaralaštvom podrže promene koje stvaramo u okviru Superste zajednice kroz sam program i društveno korisne projekte koje podržavamo. Ovde možeš da ostvariš svoje super ideje, razviješ svoje kreativne potencijale, naučiš kako da koristiš najbolje alate i tehnike za realizaciju ideje i učestvuješ u Superste promenama. Klub Superste tokom 2015 i 2016. godine bio je namenjen izuzetnim pojedincima koji su dosadašnjim rezultatima pokazali liderske sposobnosti i koji će, kada postanu deo Superste.net zajednice, dobiti resurse koji će im pomoći da predložene ideje i dalje razviju. U 2017. godini Klub Superste postaje mesto na kome okupljamo stvaraoce sadržaja – mlade ljude koji se bave vizualnim komunikacijama, dizajnom, videom, novinarstvom, društvenim mrežama, intervencijama u prostoru i drugim sadržajima. Klub Superste ove godine za takve mlade ljude ima zadatak – da kreiraju sadržaje koji su podrška Superste zajednici. Na tom putu će im pomoći naši super mentori i Superste tim.

Tražimo Superste stvaraoce – konkurs je zvanično otvoren 22. marta a prijava ideja će trajati do 17. maja.

Prijava projekta

Svoju projektnu ideju prijavljuješ preko platforme www.superste.net do 17. maja.

Superste u gostima

Tokom aprila meseca Superste tim će učestvovati na različitim događajima na kojima će promovisati konkurs i programe i na kojima ćete moći da se dodatno informišete i možda dobijete i prve savete kako da razvijete svoju ideju.

Mi volimo da idemo u goste – možda se nismo setili vašeg grada ili zajednice, ali neka vas to ne obeshrabri. Ako imate ekipu i možete da okupite mlade inspirativne ljude za koje je Superste idealan program, pozovite nas u goste. Više informacija o tome kako da nas pozovete pročitajte ovde.

Predlozi idejnih rešenja

U okviru Kluba Superste želimo da okupimo ljude koje Superste inspiriše da stvaraju razne sadržaje kojim mogu da podrže Superste kao program, ali i sve promene koje u okviru konkursa stvaramo. Pored vašeg super znanja i iskustva, važno nam je da u prijavi saznamo kako nas to vidite, kakav sadržaj želite da stvorite. Napravite nam video, predlog vizuelnog rešenja, novinski tekst, ideju za oflajn događaj, kampanju na društvenim mrežama ili bilo kakav drugi primer sadržaja koji želite za Superste da stvarate i uključite ga u prijavu. Vaš predlog rešenja važan je deo prijave za Klub Superste.

Društvene mreže

Ideje koje prijavljujete za Klub Superste ne zahtevaju da napravite naloge na društvenim mrežama. Vaše prijave ideja biće vidljive na Superste.net platformi, ali neće biti podložne glasanju zajednice.

Projektne klinike za stvaranje sadržaja

Nakon zatvaranja prijava, Superste tim će svim prijavljenim projektima koji ispunjavaju uslove konkursa omogućiti pristup vebinarima naših Superste mentora, namenjenim svima koji učestvuju u Superste programu.

Pored ovih vebinara, Superste tim će organizovati nekoliko oflajn sesija u kojima će sa vama razgovarati o pravcima razvoja ideja i njihovom unapređivanju, na putu do sjajnih rešenja za Superste stvaralačke poduhvate. 

Izmene prijava

Nakon projektnih klinika za stvaranje sadržaja imaćete priliku da dodatno razvijete svoje ideje i ponudite nova ili usavršena rešenja i predloge.

Super znalci

Super znalci su eksperti u oblastima koje podržavamo i razumeju šta je potrebno da bi ideja bila Superste projekat. Njima će se pridružiti eksperti kreativci koji će zajedno odlučiti o najboljih 6 predloga saradnje i sadržaja koji će se pridružiti Ideodromu.

Super znalci su:

Vladimir Todorović, Direktor komunikacija, Erste banka

Darko Soković, Predsednik, Fondacija Dokukino

Ivana Marković, Menadžerka programa donacija, Trag fondacija

Onlajn glasanje

Novina u ovogodišnjem programu Kluba Superste jeste ukidanje glasanja zajednice. Super znalci i Superste tim odlučiće o tri najbolja koncepta rešenja za podršku Superste programu i promenama koje stvaramo.

Superste finale

Učesnici Kluba Superste će imati priliku da se predstave Super znalcima i Superste stručnom timu kako bi im pomogli da donesu najbolju moguću odluku koje Superste stvaraoce finansijski da podrže u 2017. godini. Ukupan fond za nagrade je 600.000 dinara i tri Superste stvaraoca biće nagrađena sa po 200.000 za kreiranje sadržaja.

Pobednici Kluba Superste – Superste stvaraoci

Svi pobednici Kluba Superste će tokom decembra dobiti sredstva kako bi sa realizacijom projekata mogli da započnu već od jula  2017. godine. Isplate grantova su moguće isključivo na tekući račun otvoren u Erste Banci, koji je moguće kreirati onlajn https://otvaranjeracuna.erstebank.rs/

U dogovoru sa Superste timom, Superste stvaraoci razviće plan za produkciju novih sadržaja za podršku Superste programu i promociju promena koje program stvara.

Deo obavezno učešća Superste stvaraoca biće praćenje aktivnosti u Superste programu u programima Centrifuge i Superste+.