Superste +

Superste+ je deo programa Superste kojim podržavamo super ideje organizacija i neformalnih grupa i pojedinaca koji su već učestvovali u prethodnim edicijama Superste programa. Na konkurs mogu da se prijave svi polufinalisti Kluba i Centrifuge 2015-2016, kao i svi pobednici 2007-2014. Novi ciklus Centrifuge za 2017. otvaramo 22. marta, a svoju ideju možete prijaviti do 17. maja. Pobednici Centrifuge 2007-2014 se nalaze ovde, a ako vam neko deluje zanimljivo, cimajte nas da vas povežemo :)

Prijava projekta

Svi projekti se prijavljuju preko platforme www.superste.net, koja objedinjuje sve faze programa Superste+ do 17. maja.

Za one koji se prijave do 15.aprila garantujemo detaljne i iscrpne informacije o tome kako da poboljšate svoju ideju već na početku programa.

Superste u tvom gradu

Pozovi nas u goste!

Tokom aprila meseca Superste tim će učestvovati na različitim događajima na kojima će promovisati konkurs i programe i na kojima ćete moći da se dodatno informišete i možda dobijete i prve savete kako da razvijete svoju ideju.

Mi volimo da idemo u goste – možda se nismo setili vašeg grada ili zajednice, ali neka vas to ne obeshrabri. Ako imate ekipu i možete da okupite mlade inspirativne ljude za koje je Superste idealan program, pozovite nas u goste. Više informacija o tome kako da nas pozovete pročitajte ovde.

Društvene mreže

Prilikom prijave je potrebno navesti Fejsbuk stranicu i Tviter nalog projekta, a ukoliko projekat još uvek nema stranice na društvenim mrežama, ohrabrujemo vas da ih kreirate. Prijave bez navedenih stranica na društvenim mrežama nisu potpune i neće biti razmatrane.  Prihvatamo samo nove stranice i profile na društvenim mrežama, jer računamo na to da se prijavljujete sa novim i nerealizovanim idejama.
Okupljanje podrške je veoma važno jer će finaliste upravo izabrati zajednica glasanjem na platformi i davanjem podrške na Fejsbuku i Tviteru.

Projektne klinike

Superste programi su mnogo više od programa koji pružaju finansijsku podršku. Naši mentori tokom celog procesa rade sa super učesnicima kako bi dostigli pun potencijal svojih projekata. Učesnici Superste+ imaće prilike da saznaju više i dobiju savet tokom vebinara, na Superste.net platformi, ali i na velikoj Projektnoj klinici.

Finalne izmene projekata

Nakon što saznate više od naših mentora i razvijete dodatno svoju ideju možete izmeniti svoju prijavu!

Super znalci

Super znalci su eksperti u oblastima koje podržavamo i razumeju šta je potrebno da bi ideja bila Superste projekat.
Super znalci će dodeliti 1-5 poena najboljim projektima. Zbirom njihovih ocena dobićemo 5 polufinalista Superste+.

Super znalci su:

Vladimir Todorović, Direktor komunikacija, Erste banka

Darko Soković, Predsednik, Fondacija Dokukino

Ivana Marković, Menadžerka programa donacija, Trag fondacija

Letnja inkubacija

Polufinalisti Superste+ imaće tokom leta na raspolaganju niz novih vebinara i sesija uživo sa našim mentorima i da dodatno razvijete vaše projektne ideje i pripremite se za Ideodrom.

Ideodrom

Do sedam projekata koje odaberu Super znalci učestvovaće na Ideodromu koji traje 48 sati na kom će ideje razvijati u radu sa mentorima. Ideodrom će se održati 29. i 30. septembra i na njemu je obavezno prisustvo lidera i liderke tima.

Onlajn glasanje

Zajednica će moći da glasa za polufinaliste Superste+ preko Superste.net platforme, ali i da ih podrži preko Fejsbuka i Tvitera.
Glasanje preko platforme donosi 70% podrške, dok će za preostalih 30% biti zaslužan broj podrške sakupljen preko Fejsbuka i Tvitera.
Onlajn glasanje učestvovaće u odluci o pobednicima Superste+ konkursa 50%.

Pobednici Superste+

Tri pobednička projekta će odrediti naš super žiri, a u obzir će biti uneti i rezultati onlajn glasanja.