Superste+

Superste+ je program donacija Erste banke, kojim podržavamo ideje onih koji su već učestvovali u prethodnim edicijama Superste programa. Konkurs za ovaj program je prvi put otvoren u 2017. godini i namenjen je alumnistima i alumnistkinjama Superste programa koji žele da stvaraju novi uticaj i promenu u svojim zajednicama udruženim snagama.

Ukoliko ste pobednici Superste programa u godinama 2007 – 2014, polufinalisti Kluba Superste 2015 – 2017. ili polufinalisti Centrifuge 2015 – 2018, i imate ideju koju želite da realizujete sa još nekim iz postojeće Superste zajednice – ovo je konkurs za vas. Prethodnih godina primetili smo da se mnogi od vas povezuju i neki počinju zajedno i da sarađuju. Ovim programom želimo da vas ohrabrimo da to nastavite da radite, ali i da vas podržimo u tome ako imate opet dobru ideju za Superste. Ukoliko imate želju za novim znanjima i težite održivosti, dajemo vam priliku da uz mentorsku podršku prođete kroz dodatnu edukaciju u domenu biznisa, finansija i preduzetništva, kao i da naučite više o pretvaranju postojećih udruženja u socijalna preduzeća i startape.

Alumniste i alumnistkinje kroz njihove projekte možete pogledati klikom na:
– Pobednici Centrifuge 2007-2014 se nalaze ovde
– Polufinalisti, finalisti ili pobednici Centrifuge iz 2015, 2016, 2017. i 2018. godine
– Polufinalisti, finalisti ili pobednici Kluba Superste iz 2015, 2016. i 2017. godine

Ako vam neko deluje zanimljivo, cimajte nas da vas povežemo 🙂

Prijava projekta

Superste+ se održava svake druge godine, i sledeći konkurs biće otvoren 2020. godine. Pratite Superste.net platformu, kao i Superste društvene mreže za sve informacije.

Društvene mreže

Prilikom prijave bi bilo super da nam pošaljete linkove do profila projekata na društvenim mrežama. Ukoliko projekat još uvek nema stranice na društvenim mrežama, ohrabrujemo vas da ih kreirate. Okupljanje podrške je veoma važno, jer zajednica takođe može doprineti boljoj realizaciji projekta.

Projektna klinika

Superste programi su mnogo više od programa koji pružaju finansijsku podršku. Naši mentori tokom celog procesa rade sa super učesnicima, kako bi njihovi projekti dostigli pun potencijal. Učesnici Superste+ imaće priliku da saznaju više i dobiju savete tokom Projektne klinike.

Finalne izmene projekata

Nakon što prođete novi nivo edukacije od strane naših mentora i dodatno razvijete svoju ideju, možete izmeniti svoju prijavu!

Superznalci

Superznalci su eksperti u oblastima koje podržavamo i razumeju šta je potrebno da bi ideja bila Superste projekat.
Superznalci će dodeliti 1-5 poena najboljim projektima. Zbirom njihovih ocena dobićemo polufinaliste Superste+ programa.
Prošlogodišnje Superznalkinje bile su:
Sonja Konakov Svirčev, ekspertkinja za društveno odgovorno poslovanje, Erste Banka
Ivana Marković, menadžerka programa donacija, Trag fondacija

Pobednici Superste+

Tri pobednička projekta odrediće naš super žiri.