Tatjana Nikolić iz programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, govorila je za VICE Srbija o nastanku projekta Prvi rok kamp za devojčice, jednom od projekata Kluba Superste 2016. godine.

Tatjana je inicirala projekat Prvi rok kamp za devojčice u Srbiji namenjen devojčicama iz cele Srbije uzrasta od 10 do 14 godina, sa idejom da im pomogne u ostvarenju njihovih ambicija i snova.

“Ovaj kamp je podsticaj devojčicama da se aktivnije bave sviranjem instrumenata i muzikom iako ih njihovo bliže i dalje okruženje možda u tome ne podržava i ne ohrabruje. Rok i slične bendove češće osnivaju momci, oni češće sviraju instrumente poput bubnjeva ili gitare, češće su lideri sastava u alternativnim muzičkim žanrovima kao što su rok, pank, metal ili džez kod nas. Mi želimo da ih inspirišemo da se oprobaju, da ih podržimo u tome da nastave da sviraju i omogućimo im da upoznaju druge devojčice sa kojima imaju nešto zajedničko, te da napravimo nove mlade ženske bendove i doprinesemo novoj generaciji koja će možda za nekoliko godina promeniti rodnu ravnotežu na domaćoj alternativnoj muzičkoj sceni” – kaže Tatjana.

Izvor: VICE Srbija