Fakultet organizacionih nauka daje svoj doprinos podsticanju daljeg razvoja preduzetništva, kao i značaju koju pružaju startapi. Održavanje samog događaja zakazano je za 11. jun 2016. godine u okviru Simpozijuma na Zlatiboru, u kongresnom centru “Ratko Mitrović”.

SYMORG StartUp Day 2016 namenjen je mladima iz cele Srbije, bez obzira na to da li je ideja u potpunosti razrađena ili je tek u startnoj fazi. Događaj se sastoji iz dva dela, panel diskusije i prezentacija finalista. Tema panela je “Budućnost preduzetništva  –  Sinergija nauke i prakse”, govornici su istaknute osobe iz oblasti IT industrije i socijalnog preduzetništva, među kojima je i naša mentorka Sonja Dakić osnivačica preduzeća Daj Daj d.o.o.

Drugi deo događaja predstavljaju prezentacije 8 finalista: projekti Džepni lekar, TEILLOR, Global Village, Petsguard, Otkucaji grada, mTable, TipTimes i Seezer. Učesnici će imati priliku da predstavljanjem kratkih prezentacija svojih poslovnih ideja pred stručnjacima iz oblasti preduzetništva i aktivnim investitorima, kao nagradu osvoje put i 15 dana boravka u RAINMAKING Loft Berlin, jednom od vodećih svetskih startap habova.

Prisustvo panelu i takmičenju startapa je otvorenog karaktera i besplatno za sve zainteresovane. Prijave su do srede, 9.maja, putem online formulara. Događaj su podržali partneri Rainmaking Loft Berlin i ICT Hub, sponzori Eurobank Srbija i Telekoma Srbije, kao i prijatelji StartLabs Ventures, Netokracija Srbija, StartIt i Nova Iskra.

Izvor: FON