BASS PASSION zamišljen je kao poligon za predstavljanje muzike koju kreiraju basisti/kontrabasisti, a koji će se održati po prvi put u Domu omladine Beograda i UK Parobrod od 12. do 14. septembra 2015. Bas kao instrument ili harmonska linija, neretko je u percepciji slušalaca u drugom planu. U novije vreme sve je više muzičara ovog usmerenja koji se ističu ne samo izvanrednom tehnikom sviranja, nego i nesvakidašnjom originalnošću u stvaranju nove muzike.

BASS PASSION je muzička manifestacija koja spaja predstavljanje novih tendencija u kvalitetnoj umetničkoj i zabavnoj muzici sa edukacijom studenata muzike ili mladih muzičkih profesionalaca.

Cilj manifestacije BASS PASSION je da predstavi umetnike koji iskoračuju iz ustaljenih formi i da izvođača na kontrabasu ili bas gitari predstavi publici kao nosioce muzičke priče.

Osim planiranih koncertata, BASS PASSION će imati i edukativni deo, koj će činiti radionice sa umetnicima koji su glavni predstavnici muzičkog programa, u kojima mogu da učestvuju studenti muzike, mladi profesionalci, budući nosioci muzičkog i kulturnog života Beograda i Srbije.

Zvezde ovog prvog izdanja Bass Passiona su Đorđe Stijepović, rođeni Beograđanin, koji gradi uspešnu karijeru u Americi poslednjih 10 godina i Adam Ben Ezra, svetska Youtube senzacija i basistički fenomen.